MAKE UP


Welkom op de pagina waar je alles kunt leren over make-up! Ben je geïnteresseerd of net bekend met make-up? Dan ben je op de goede plek!

ALGEMENE INFORMATIE


Welkom op de pagina waar je alles kunt leren over make-up. Als je niet zo handig bent met make-up of als je er nog niet heel veel verstand van hebt, ben je zeker weten op de goede plek. Ik zal uitleggen hoe je het moet toepassen en het je de producten het best kunt combineren. Ik hoop dat ik je veel kan leren!

LIPPRODUCTEN


Lippenstift, iedereen kent het wel. Van die felle kleuren op de lippen of juist een hele rustige kleur. Je hebt ze in alle kleuren. Lippenstift lijkt eenvoudig om aan te brengen, maar ik zal je een paar trucjes leren waardoor jij straks lippenstift expert zult zijn!

Iedereen heeft een ander soort lippen, de een heeft wat dunnere lippen en de ander wat vollere lippen. Maarwat nou als je je eigen lippen wat voller wilt laten lijken? Daarvoor heb ik een handig trucje! Hiervoor gaan we een lipliner gebruiken in combinatie met een bijpassende kleur. Een lipner is een ptoloodje met kleur die je gebruikt voor de lippen. Zorg ervoor dat de punt scherp is en het goed afgeeft. Je brengt de lipliner aan op de randen van je lippen en er een klein beetje overheen. Pas wel op! Breng een subtiel randje aan om de lipranden heen, niet te erg over de lippen heen, want dan zal het lijken op de lippen van een clown en dat moeten we niet hebben!

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je een bijpassende lippenstift hebt. Bij een rode lipliner gebruik je een rode lippenstift, maar da thoeft niet altijd. Om een nog voller effect te creeën kan de lippenstift een iets lichtere kleur hebben dan de lipliner. Hieronder kan je een filmpje bekijken zodat je er een beter beeld bij hebt.

HUIDPRODUCTEN


<hr style="width:100px;border:10px solid white" class="w3-round"> <hr style="width:100px;border:10px solid white" class="w3-round">

Er is een veelgemaakte foute gedachte bij foundation! Een foundation is NIET bedoeld om je huid bruiner te maken. Een foundation is echt enkel gemaakt om je huid egaler te maken. Als je dat beseft zal je ontdekken dat je veel betere resultaten met je foundation zal boeken. Compacte foundation wordt met een sponsje aangebracht en geeft vaak een opbouwende dekking. Dus naar eigen wens zo licht of tot een volledige dekking aan te brengen. De meeste mensen brengen een compacte foundation vaak te dik aan waardoor je het beruchte ‘pancake’ effect krijgt.

Een compacte foundation aanbrengen is handig om mee te nemen en eventueel bij te werken, het zit in een vergelijkbaar doosje waar een poeder in zit met het sponsje onderin. Vloeibare foundation aanbrengen kan je met een sponsje, een kwast of met je vingers doen, net zoals je een dag crème zou aanbrengen. Bij een foundation kan je meestal kiezen uit een lichte dekking, middel dekking of volledige dekking. Bij de meeste merken kan je de foundation afstemmen op je eigen huidtype zodat de foundation comfortabel aanvoelt op de huid en het mooiste resultaat geeft. Het is zonde en niet mooi als je bijvoorbeeld een droge huid hebt en een matte foundation aanbrengt (voor de vette huid). Je huid gaat hierbij trekkerig aanvoelen en je hebt ook kans dat er op de droogste gedeeltes van de huid schilfertjes ontstaan.

Voordat je foundation opdoet, gebruik je primer. Primer zorgt ervoor dat de huid niet wordt beschadigd en dat de foundation langer blijft zitten. De nieuwe trend is het gezicht contouren. Door het gezicht te contouren, creëer je een strakkere vorm in je gezicht. Je laat de jukbeenderen er mooi uitspatten en je kan zelfs een strakke kaaklijn maken! Helemaal zelf! De foundation die ik zou aanraden is KIKO 809. Deze foundation trek goed in de huid, waardoor je niet ziet dat iemand een laag foundation. Verder is de max factor 450 ook erg goed. Het laat de huid er heel egaal uitzien. Vervolgens is de primer van MAC een aanrader. De beste contourpotloden zijn van Smashbox. Er zit een handleiding bij met plaatjes waardoor je een duidelijk beeld hebt en weet wat je moet doen. De potloden werken erg fijn en zijn zeker niet duur!

OOGPRODUCTEN


Oogschaduw gebruik je voor de oogleden. Met oogschaduw kun je een mooi kleurtje aanbrengen waardoor je ogen meer opvallen. Je brengt het aan met een kwastje. Een oogschaduwpallet heb j in heel veel verschillende kleuren. De kleur van je oogschaduw kun je het beste aanpassen aan de kleur van je ogen. Hieronder zal ik de kleuren aangeven die het best passen bij jouw oogkleur!

Blauwe ogen & oogschaduw aanbrengen aarde tinten, oranje/bruin/goud, roest/koper, lila/paars, blauw (een tint donkerder dan het blauw van je oog)

Bruine ogen & oogschaduw aanbrengen goud/shimmer groen, paars, blauw en roze

Groene ogen & oogschaduw aanbrengen lila/paars, warme aarde tinten met een oranje/goude ondertoon, taupe

Grijze ogen & oogschaduw aanbrengen antraciet, mosgroen, zwart

NAGELPRODUCTEN


Nagellak gebruikt bijna iedereen. Het is een product dat je gebruikt voor je nagels om ze een kleurtje te geven. Nagellak heb je in elke kleur. Het aanbrengen lijkt makkelijk, maar hier wa tips;

Om je nagels goed te verzorgen is het verstandig om eerst je nagelriemen naar binnen te duwen met een nagelriemstokje, vervolgens breng je een basecoat aan zodat de nagels niet beschadigd worden. Hoe vaker je nagellak aanbrengt zonder een basecoat, hoe geler je nagels zullen worden.

Als je de basecoat hebt laten drogen breng je de nagellak aan. Zorg ervoor dat de nagellak in één keer vloeiend over de nagel gaat, zo voorkom je ongelijke lagen. Om je nagels langer te laten lijken moet je alleen nagellak aanbrengen in het midden, de zijkanten moeten vrij van nagellak zijn.

Tot slot breng je een topcoat aan. De topcoat zorgt ervoor dat de nagellak een glans laag krijgt en dat het langer blijft zitten, want nagellak kan nogal snel afbrokkelen.

De nagellaklijn van essence vind ik persoonlijk de beste. Een echte aanrader! Deze nagellak is verkrijgbaar bij de Kruidvat voor 2 euro en 40 cent per stuk. Essence verkoopt ook base- en topcoats.

Je kan ook je eigen nagellak maken. Dat is goedkoper en stukken leuker! In hetonderstaande filmpje wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je dat moet doen. Veel succes! ;)

OVER MIJ


Ik ben Kawtar Loutfi. Ik ben 15 jaar oud en speel graag met graag met make-up. Ik heb er erg veel verstand van. Ik wist nog toen ik nog niks wist van make-up en er heel graag meer over wilde leren. Dat heb ik gedaan door middel van het internet en daarom heb ik deze site gemaakt. Hier staat alles op één site, dus heb je het ook in één keer zo geleerd!

CONTACT


U kunt mij op de volgende manier bereiken:

Telefoonnummer: 0612345678
E-mail: kawtar_loutfi@hotmail.com

Wil je graag langskomen voor en gratis make-up look? Geef je dan nu op en maak kans op deze geweldige, eenmalige prijs!